Fördelar med att slipa ditt parkettgolv – istället för att byta ut det

20 februari, 2021 Av Av bloggerskan

Fördelar med att slipa ditt parkettgolv – istället för att byta ut det

Ett parkettgolv är både vackert och slittåligt – och kan slipas om det börjar se repigt eller dassigt ut. Det finns många fördelar med att slipa ditt parkettgolv istället för att byta ut det:

  • Det är billigare
  • Det är bättre för miljön
  • Det blir som ett nytt golv igen

Nedan kan du läsa mer om var och en av dessa punkter – och kanske låta dig övertalas om att ett nytt golv kanske inte är nödvändigt trots allt.

Billigare än att byta golv

Att byta golv innebär många moment – det gamla ska rivas ut och det nya ska på plats. Däremellan kommer även en del förarbete, så som att jämna till eventuella skavanker och lägga in någon form av underlag. Dessutom kan det behövas nya lister om man brutit bort dom gamla så att lägga ett nytt golv blir i många fall dyrare än dom flesta räknar med.

Behöver man dessutom ta hjälp av en golvläggare drar kostnaderna iväg ytterligare. Genom att slipa ditt parkettgolv håller du nere både material, – och arbetskostnader och en av fördelarna är alltså att det är ett billigare alternativ.

Bättre för miljön

Massproduktionen av olika typer av byggmaterial är inte särskilt bra för miljön. Att hela tiden byta ut sådant som är i gott skick bara för att man är sugen på något nytt är inte heller till fördel för klimatet. Genom att slipa ditt parkettgolv istället för att köpa och lägga ett nytt drar du också ett litet strå till stacken när det kommer till just miljö.

Ett parkettgolv blir vackrare med tiden

Ännu en fördel med att låta slipa ditt parkettgolv istället för att lägga in ett helt nytt är att det bara blir vackrare med tiden – förutsatt att det tas om hand. Gamla parkettgolv ger en speciell känsla och kan dessutom vara en del av bostadens historia. Parkett av god kvalitet kan slipas flera gånger och blir som nytt varje gång.

Slipa ditt parkettgolv – här är alternativen

Har du kommer fram till att det är bättre att slipa ditt parkettgolv finns två alternativ – att hyra den nödvändiga utrusningen och göra jobbet själv, eller att anlita hjälp från proffs. Har du dom kunskaper som krävs blir det såklart ännu billigare om du kan göra jobbet själv men att anlita en golvfirma blir också en bra investering.